Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdo se oběsí na špagátech moci?

Ředitel České pošty jedná ve sklípku s člověkem, který nebyl odsouzen souběžně s Radovanem Krejčířem možná jen z toho důvodu, že si přinesl "papíry na hlavu". Není to na hlavu?

Server SEZNAM uveřejnil příběh, který je ne podezřelý, ale přímo skandální. Generální ředitel České pošty, jakýsi pan Knap, měl schůzku se zástupcem firmy, které pan generální prý nabízí možnost provozovat pobočky pošty v rámci programu Pošta partner.

Jenže na schůzce nebyl jen pan generální a pán za tu firmu, ale také pan Michal Redl. Tento pán figuruje ve dvou kauzách uvězněného Radovana Krejčíře. Ten prý dokonce v motácích instruoval panu Redla, aby z účtů vybíral peníze a hotové potom předával dál. Policie Michala Redla stíhala jako Krejčířova komplice.

Jenže - zatímco Krejčíř byl odsouzen, Redl před soud vůbec nešel. Předložil totiž lékařské potvrzení o své závažné duševní poruše, které dokonce vyústilo v částečné zbavení svéprávnosti, takže nebyl podle úřadů schopen chápat průběh trestního řízení. Tečka...

Jak ale uvádí SEZNAM, tenhle pan Redl v roce 2017 konzultoval s čelným představitelem hnutí STAN panem Polčákem, kdo obsadí v Praze místa v městských firmách!!! Duševně chorý člověk! Polčáka to dokonce na chvíli stálo místo na politickém výsluní.

Generální ředitel pošty Knap tvrdí, že vůbec neví, jak se na schůzce pan Redl ocitnul. On ho nezná, on ho nezval, takže asi přišel s tím pánem od oslovené firmy. Jenže její zástupce takovou verzi jednoznačně odmítá.

Zdá se tedy, že na strategickou schůzku generálního ředitele České pošty se soukromou firmou přišel, nečekán a nezván, pan Redl. Úplnou náhodou. Trefil místo, trefil čas a pan generální mu tam vyzvonil obchodní strategii. Jen tak.

On pan generální ředitel vůbec řekl věty, které by bylo možno tesat do kamene, cituji z článku: „Je to tak vždy po volbách, kdy se vše přenastavuje, .... se zjišťuje, jak se přenastavují špagáty moci a vlivu, každý se v tom snaží zorientovat.“

Chápe někdo z laskavých čtenářů, PROČ se obchodní schůzky, na kterých se rozhoduje o miliardovém majetku státu, konají v restauračním sklípku? Proč se nekonají v zasedačce Pošty? Proč není z takové schůzky stručný zápis o jednání a závěrech?

Vrátím se k osobě vyléčeného duševně chorého pana Redla, který už dokázal ohrozit kariéru poslance za STAN Polčáka. Předseda STANu Vít Rakušan, ministr vnitra, pod které Česká pošta spadá, se od Redla distancuje. Nezná ho, neviděl ho. Jenže realita je taková, že pan Redl se ocitnul na schůzce, o které se neměl od koho dozvědět, ředitel České pošty ho nezná, ale odmítá odpovídat novinářům na otázky, za pana Redla posílá vyjádření advokát, který ale nechce říci, jestli pana Redla zastupuje.

 

Kromě pana Polčáka patří prý mezi známé pana Redla i pražský zastupitel za STAN Petr Hlubuček.  "Společně ve třech jsme byli někde jednou či dvakrát,“ dodal Polčák k jejich trojce.

Pro mne osobně je to obrovské zklamání. Pro příznivce Andreje Babiše: Uvědomte si prosím, že šance, že by takto - a možná ještě hnusněji - nejednali představitelé ANO, je nulová. Určitě mne nemrzí, že došlo ke změně ve vládním obsazení. Ale doufal jsem, že například právě podobné mafiánské schůzky generálních ředitelů státních firem budou minulostí. Proto jsem zklamaný a chci věřit, že si STAN tuhle prapodivnou schůzku, její obsah a její personální obsazení velmi podrobně ověří.

Článek na SEZNAMU je ZDE

Autor: František Řehounek | úterý 1.2.2022 17:33 | karma článku: 24,60 | přečteno: 643x
  • Další články autora

František Řehounek

Vládce Škodovky z Hradce Králové

Byl to královéhradecký rodák, kdo dal automobilovému světu značku ŠKODA. V meziválečném období 20. století byl skutečným kapitánem československého průmyslu, významem srovnatelný s Tomášem Baťou.

5.4.2024 v 19:02 | Karma: 14,66 | Přečteno: 233x | Diskuse| Společnost

František Řehounek

Teplé pivo je lepší než Zelená Němka

Parafrází na známý Cimrmanův nápis na zdi hospody v Liptákově (v originále "Teplé pivo je horší než studená Němka") začínám zprávu o jedné zelené německé političce, která pozdravila policajty stručným "Heil Hitler".

28.1.2024 v 13:10 | Karma: 27,94 | Přečteno: 587x | Diskuse| Společnost

František Řehounek

Soud: tzv "Poslední generace" je zločinecké uskupení

Před rokem byl takový názor považován v tuzemském mainstreamu za "krajně pravicový blábol". Rozsudek Krajského soudu v Mnichově ovšem říká totéž. Sláva!

23.11.2023 v 17:07 | Karma: 18,65 | Přečteno: 282x | Diskuse| Miniblogy

František Řehounek

Brýle za 6% tuzemské ceny...

Potíže mne dohnaly k úvahám o nových, tzv multifokálních brýlích. V jedné z nejznámějších optik v našem městě zrovna měli akci - jedna čočka za 9.980Kč, plus rámečky, takže bratru 24 tisíc.

1.4.2023 v 11:11 | Karma: 34,70 | Přečteno: 1174x | Diskuse| Ostatní

František Řehounek

Fialova ODS směle navazuje na Babišovo ANO a kráčí v jeho stopách

Kdyby nápady ministra financí Zbyňka Stanjury předkládala jeho předchůdkyně Alena Schillerová, chápal bych to. A byl by řev. Řev o vládě oligarchy, která ničí drobné podnikání. Proč nyní ti "spravedliví" komentátoři mlčí.

16.2.2023 v 19:19 | Karma: 31,99 | Přečteno: 904x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

  • Počet článků 50
  • Celková karma 14,66
  • Průměrná čtenost 1650x
Jsem Jasoň i Drsoň. A už dávno vím, že vypouštěním tabákového dýmu do vody zlato nevzniká. Bohužel…..

Seznam rubrik