Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 0
možnosti
Foto

I38v19o 50C53i91l67i91c18h

10. 10. 2021 18:05

Kroužkovat můžete nedoporučit nebo dokonce v krajním případě teoreticky i zakázat (ovšem bez možnosti kontroly) členům stran, ale ne obecně voličům z ulice! V tomto mi přišel mnohem realističtější přístup SPOLU, kteří veřejně deklarovali, že toto nechávají čistě na voličích. Někde jsem četl, že se údajně (já tam nechodím) na nějakých Pirátských fórech rozebíralo a vyčítalo, že jim nikdo nevysvětlil jak kroužkování funguje. Značilo by to možná, že pro mladé voliče Pirátů to byla novinka. Ale za to STAN fakt nemůže. Osobně jsem kroužkování využíval i dřív, abych podpořil konkrétní lidi na kandidátce té jedné strany (hlavně v komunálu), ale teprve v pátek jsem (asi poprvé) využil všech čtyř kroužků na kandidátce SPOLU a jednoho známého, o kterém vím, že je poctivý a dobrý člověk, dokonce pomohl posunout do sněmovny.

2 0
možnosti
JR

J28a63n 37R12á52ž

10. 10. 2021 17:32

Piráti především neměli předstírat že jsou něco jiného než, že skutečnosti jsou levicová strana. Kdyby zůstali sami s obdobným programem jako mají němečtí Zelení, měli by víc jak čtyři poslance. Sněmovna autentickou moderní levici potřebuje, a to říkám jako zavilý pravičák. Bartoš to svou politikou Chameleona, kdy spojením že STAN chtěl předstírat, že není levičák, to Pirátům dokonale podělal.

4 0
možnosti
Foto

Ovšem vezměte v úvahu, že nějaká levicová strana nám tu chybí! Ona tu ale žádná levice nebyla, jen stalinistická KSČ(M), a vyžírkovská ČSSD.

2 1
možnosti
MS

Vidíte a úplně stejně jsem postupoval u koalice SPOLU. Zdejší blogeři vymýšlí různé spekulace, antikampaně, domněnky a přitom je realita úplně jednoduchá. Pro spoustu voličů byly koalice nevolitelné již vloni v době svého vzniku. Tak prostě voliči z koalice zakroužkovali svoji preferenční stranu. Jak prosté. Žádná antikampaň, žádné útoky v debatách atd...

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
Foto

I91v54o 53C58i71l84i88c61h

10. 10. 2021 16:43

Potvrzuji z mého okolí. Určitě tomu ta špína od Babiše také pomohla, ale co jsem se tak bavil s voliči STAN (v našem kraji má dost silnou základnu), tak jim na Pirátech vadila mnohem více jejich levicovost a také některé kontroverzní pirátské výroky a nápady a proto kroužkovali. Stejně tak voliči SPOLU (včetně mne) kroužkovali tak, aby byl jejich favorit v té koalici silnější a jsem rád, že jsem nakonec jednomu velice slušnému člověku svým kroužkem také pomohl do sněmovny.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JP

Ale může, byť na to měli výrazněji reagovat, což neudělali. Mnoho lidí, zvláště těch s menším přístupem k informacím, se nechalo ovlivnit opakovaným lhaním Bureše a Lobotomia. Vím to i ze svého okolí. Dále mnoho lidí dalo přednost koalici Spolu, protože se chtěli dát hlas vítězné straně. Rytí ze strany Spolu také udělalo svoje. A Pirátům zatím chybí zkušenosti, takže s tím bohužel nic nedělali. Ale ještě jednou, štvavá kampaň skoro ze všech stran udělala svoje.

1 4
možnosti
Foto

I83v23o 94C36i78l42i63c60h

10. 10. 2021 17:09

Rytí ze strany SPOLU bylo až překvapivě minimální i přesto, že do ODS se Piráti také s chutí pouštěli...

3 0
možnosti
JD

J74a44n 58D70o36u69š27e96k

10. 10. 2021 16:24

Podle mě je to jednoduché. I kdyby bukanýři byli kdovijak fajnová strana, nejvíc bylo vidět bonzactvi, Profant, Bartoš vidící se premiérem a podobné kiksy.

5 2
možnosti
JP

Jaké bonzáctví? Vy jste rád za to, že bývalý agent STB a jeden z nejbohatších lidí v ČR zneužívá dotace, a zároveň ovládá státní správu, takže na úrovni ČR s tím není možno nic dělat? Jste v pohodě s tím, že mu jeho podřízená ministerstva proplácejí dotace, které nám pak EU neproplatí?Pokud toto nelze řešit na úrovni ČR, je to logicky třeba řešit na úrovni EU, která dotace proplácí. Co na tom máte takový problém pochopit? Jestli jste takový samaritán, že chcete toho podvodníka dotovat, dělejte to laskavě soukromě a ze svého, já na tohle své daně neplatím.

4 1
možnosti
PK

V zásadě je ten propad Pirátů daný asi jedinou věcí, kterou vy sám potvrzujete.

Zatímco volič Pirátů přijal koalici jako takovou a nehrnul se do kroužkování, tak naopak volič STANu tuto metodu použil. Samozřejmě to není nic špatného a je otázkou, jake ponaučení si z toho vedení Pirátů vezme do budoucna. Osobně věřím, že tahle strana, má zemi co dát. Tím spíše, pokud její lídři budou za čtyři roky starší, a především politicky ostřílenější.

9 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 21,30
  • Průměrná čtenost 1650x
Jsem Jasoň i Drsoň. A už dávno vím, že vypouštěním tabákového dýmu do vody zlato nevzniká. Bohužel…..

Seznam rubrik