Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já bych jí dopřál spíš ústavní péči.

2 0
možnosti
JP

J86o77s77e54f 83P16o96t97r

3. 12. 2021 1:50

Zaujalo mě tvrzení pana Kubíčka :

"Masové vyhánění národnostních menšin, dvě světové války a 40 let studené války jsou docela slušná tradice."

Spíš jste měl napsat dvě světové rovoluce. Komunistická a nacistická. V té první revoluci zahynulo na 100 milionů lidí ( slovy : sto milionů), v té druhé na 70 milionů lidí.

Obě hnutí byla kontrarevoluční proti křesťanství. Obě se snažila zničit a vyhladit z povrchu zemského křesťanství. A obě byla založena na moderním a pokrokovém myšlení, na Darwinově vývojové teorii. Do vystoupení Darwina se lidský rod pokládal za dokončený, lidi jsou lidi a nemění se. Ale obě tato hnutí si na základě Darwina začala představovat , že lidskou přirozenost je možno geneticky změnit, předělat - na dokonalého sovětského člověka, komunistu, nebo na germánského nadčlověka.

Nacismus je minulost, ale komunismus ne. Stále víc a víc lidí, neomarxistů v sobě uchovává přesdstavu, že lidi změní, že konečně přinesou ráj, že se naplní slova písně :" poručíme větru dešti, kdy má pršet, kdy má vát, proměníme celou zemi v květu rajských zahradu...."

Komunistické hnutí zkrachovalo tak rychle, že je to v rámci dějin světový rekord a hanebně - bez jediného výstřelu - co na to říká v hrobech těch sto milionů mrtvých, (ať už byli pro, nebo proti?).

Komunismus, nacismus a v dnešní době neomarxismus, který se skrývá za liberální demokracií jsou kontrarevoluční vůči dva tisíce let křesťanské civilizace.

1 0
možnosti
JK

1) ... Konkordát mezi Třetí říší a Vatikánem zavazoval německý katolicismus k neúčasti v politické sféře výměnou za záruky náboženských svobod. Jednání Vatikánu se v tomto případě nedá vysvětlit snad ani naivitou, protože mezi dohodou konkordátu a jeho ratifikací stihl hitlerovský režim slíbené závazky několikrát porušit. Vatikán o tom měl dostatek informací a přesto se rozhodl konkordát s nacisty uzavřít. Postoj německých katolíků k celé záležitosti vhodně ilustruje výrok kardinála Faulhabera: „s konkordátem

nás pověsí, bez konkordátu nás pověsí, utopí a rozčtvrtí.“[1]

S náckama byla křesťanská církev normálně v poho, spíš jim trochu nadržovali. Vykašlali se i na vlastní lidi.

Pokud vím, tak v historii křesťanství byly naopak za jedny z nejkontrarevolučnějších věcí vůbec pokládány Keplerovy zákony o pohybu planet[2]. Přitom jiný náboženství (hinduismus, buddhismus a ani ten islám) s tím žádný problém nemají.

Jo a papež loni poprvé uznal, že na používání prezervativů není nic špatného[3]. Ale těm milionům nakaženým AIDS v Africe už to moc nepomůže.

[1] https://bit.ly/3GeECiT

[2] https://cs.wikipedia.org/wiki/Keplerovy_z%C3%A1kony

[3] https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/osn-ocenila-papezuv-vyrok-o-prijatelnosti-kondomu_201011211349_kbrezovska

0 0
možnosti
Foto

Hluboce s vámi nesouhlasím.

A dost pochybuji, že stejný názor máte na postup poslanců a vlády v Polsku. Tedy že určují pravidla oni a ne on či ona v Polsku. Snažil by jste se tak argumentovat ženám, které demonstrovaly kvůli zpřísnění potratů? Přitom polský poslanec a polská vláda mají silnější mandát pro určování směřování Polska než paní Dalliová.

0 0
možnosti
Foto

Patří samozřejmě do vlákna s panem Kubíčkem.

0 0
možnosti
JK

Masové vyhánění národnostních menšin, dvě světové války a 40 let studené války jsou docela slušná tradice.

1 3
možnosti
Foto

... my jsme mladí i staří. Jsme zdraví, nemocní i chromí. Jsme muži i ženy. To je zásadní. Tak se oslovujme, tak se oblékejme, tak žijme. Takový styl pro Evropu chraňme, takovou společnost podporujme. Protože naše společnost sama dospěla postupně k tomu, že je třeba chránit malé, staré, slabé, těžce nemocné... Nebyla to revoluce, vnucená společnosti shora, ale její postupný, přirozený vývoj.

2 0
možnosti
Foto

J59o79s63e60f 51B41á96r62t73a

2. 12. 2021 19:37

Začíná to volbou lidí se zvrácenými názory do všemožných institucí. Něco podobného teď máme v čele sněmovny.

8 0
možnosti
Foto

zasloužená karmaR^

6 0
možnosti
IA

máte pravdu, lidé nechápou společnost v kontinuálním způsobu a v kontextu vlastních dějin. V

2 0
možnosti
Foto

Díky, tak jsem to myslel. Nejsem filozof, neumím možná slova seřadit tak, aby jim každý porozuměl. Tak jsem rád, že s vámi se mi to podařilo :-)

0 0
možnosti
KT

Evropa, s dovolením, nevyrostla na židovských základech, proboha!

Vyrostla na základech Římské říše, která pak implantovala křesťanství jako státní náboženství!!!

1 0
možnosti
IA

a z čeho křesťanství vyrostlo? Naučte se jeho základy, naučte se celou situaci.

3 1
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 21,30
  • Průměrná čtenost 1650x
Jsem Jasoň i Drsoň. A už dávno vím, že vypouštěním tabákového dýmu do vody zlato nevzniká. Bohužel…..

Seznam rubrik