Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

"Potěšilo mne například hlasování europoslanců z ODS o povinném přechodu na elektromobilitu od roku 2035." - To mám vnímat jako důkaz jakého stavu mysli? 8-o:-P

0 0
možnosti
MS

Ano, já také se skřípěním zubů – ale u minulých voleb definitivně naposled ...

0 0
možnosti
Foto

Ke kontrolnímu hlášení jsem psala dva články, ze kterých vyplývá, jaké příjmy to znamená pro stát a jak obrovská administrativní zátěž je to pro podnikatele.

Odkazy:

Inovativní příjmy státního rozpočtu? Seznamte se s pokutami u hlášení k DPH - Podnikatel.cz

8 příkladů, jak lze u kontrolních hlášení dostat vysoké pokuty za drobné chyby - Podnikatel.cz

Tenkrát byla ODS proti a Stanjura podával pozměňovací návrhy. Tenkrát za podnikatele kopali vždy, když šlo o vyšší zatížení podnikatelů v čemkoliv. Nyní jsou ticho ke kontrolnímu hlášení, chtějí zvyšovat daně z nemovitostí, chtějí zvyšovat odvody OSVČ, začínají úvahy o progresivním zdanění a chtějí zvyšovat nejnižší sazbu DPH. Navrhli ale snížení daně u hazardních her (což neprošlo).

Vypadá to, že ODS se stane součástí té nejsilnější levice a bude mířit na voliče-zaměstnance. Podnikatelé jsou totiž početně zcela zanedbatelnou skupinou voličů.

4 0
možnosti
Foto

Ano, máte pravdu, tresty za marginální chyby jsou u tohoto hlášení postavené na hlavu. Překliknutí 6/9 a malér je na světě. Navíc zákonodárce nezná realitu. Já dnes objednám zboží v některé zemi EU, a objednávku mi klidně vyřizují na 5x. Na konci přijde balíček s fakturou na 2 eura. To není nic neobvyklého. Zahraničních faktur do 200 euro mám měsíčně desítky. A tyto faktury ze zahraničí se, jak vy víte, musí vypisovat každá zvlášť. Není tam ani to co platí u tuzemské fakturace, tedy do 10 tisíc z daní hromadný součet.

0 0
možnosti
FL

V článku mi chyběla zmínka o novém zákoníku práce - viz zde článek a doporučuji diskuzi:

https://www.idnes.cz/finance/prace-a-podnikani/zakonik-prace-novela-home-office-dohodari-a-dovolena.A230214_101956_podnikani_frp

Jinak, v čem je dobré hlasovat pro elektroauta, na která bude mít málokdo a hlavně pro ně nebude dost elektriky?

0 0
možnosti
Foto

Proto jsem rád, že europoslanci z ODS tu pitominu v hlasování nepodpořili.

0 0
možnosti
Foto

R63o50m72a83n 65K93o21z60e58l

16. 2. 2023 21:14

Už se objevily i návrhy na zvýšení daní a odvodů živnostníkům a to člověk fakt kouká, když ti samí dříve nadávali, že Babiš chce živnostníky zničit. Nicméně to úplná novinka není a kdysi s ní přišel člověk, který v minulosti byl předsedou hned dvou vládních stran.

https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/1125163-kalousek-zivnostnici-meli-odvadet-stejne-dane-jako-zamestnanci

4 1
možnosti
Foto

Kalousek to bral moc tvrdě. Jeho vedení financí bylo tak úsporné, až silně zpomalilo ekonomiku. Jeho názory si přesto rád poslechnu, protože alespoň nějaké má. S ním by bylo možné se přít, hádat, diskutovat. Spousta politiků je už zceka bez názoru. Jen papouškují. Fiala z dob kdy kandidoval na šéfa ODS a Fiala dnes, to je brutální posun. Protože vlastně žádný názor, politický či ekonomický, nemá.

5 0
možnosti
PP

Vznes dotaz na tom správném místě, a až tě někam pošlou, potom breč. Teď je trapné nás zatěžovat.

0 6
možnosti
Foto

Já tě zatěžuji? Fakt není povinné tenhle blog číst, natož komentovat. Takže nelez tam, kam tě nezvou a kde se ti nelíbí, pokud nejsi ducha mdlého.

7 0
možnosti
ZZ

Tisk má rád současnou vládu a netroufne si ji proto kritizovat !

;-)

7 0
možnosti
DR

"Proč nyní ti "spravedliví" komentátoři mlčí."

Nejspíše proto, že by museli kritizovat ty své vládní koně. A to přece nemůžou připustit.

11 0
možnosti
Foto

To je ale špatně. Vlastně je to obráceně, logické by bylo být kritický na svoje koně, protože od nich očekávám zlepšení. Já jsem volil, po dlouhém rozmýšlení, v parlamentních volbách STAN. Kvůli osobě jejich lídra v našem kraji. Ten mne svou prací po volbách nenutí rozhodnutí litovat. Ale ke konání "svéů vlády jsem velmi kritický a považuji za obrovskou chybu a současně tragédii profesní novinářů, že si stále jedou jako téma No.1 Babiše. Pro mne je podstatné co dělá vláda, co dělá teď a tady.

3 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 14,66
  • Průměrná čtenost 1650x
Jsem Jasoň i Drsoň. A už dávno vím, že vypouštěním tabákového dýmu do vody zlato nevzniká. Bohužel…..

Seznam rubrik