Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Teplice - Zákrok proti několikanásobnému recidivistovi, který pod vlivem drog demoloval auta ve svém okolí a nedbal žádných výzev policistů, proběhl v souladu se zákonem a neměl žádnou souvislost s úmrtím zemřelého. Potvrdila to soudní pitva.

16 0
možnosti
RK

R34a91d32e80k 12K30o81h30u11t

22. 6. 2021 10:02

Tak prý to byl hodný chlapec, který se těšil do zaměstnání. Tak nevím kam chodíte na toho recidivistu... ;-)

4 0
možnosti
Foto

Já tyhle soudy miluju. "Snažím se porozumět lidem z organizace Romea." Jasně, a pak napíšete sarkastický výčet toho, jak lidé romského původu nejsou zastoupeni ve zdravotnictví. On je to hezký alibismus. Jestliže generace boomers a mladší vyrůstala na ulici, kašlou pak stejně na svoje děti, a ty tudíž nemají moc šancí se někde ujmout, už jenom proto, že je nikdo pořádně neposílal do školy. Mohou za to tedy ty děti a máme je odsuzovat? Ano, Romea jistě nějakou osvětu v tomto směru dělat může (a tipoval bych, že i dělá), ovšem ono je to taky o přístupu národní většiny, která se z velké části na tyto i jiné menšiny dívá skrz prsty. Chtělo by to místo chytračení použít empatii a třeba být konstruktivní. A když nemám nic pozitivního, co bych řekl, tak bych nemistroval ostatní, když o tom vím kulové a odmítám se do někoho vcítit. Ach jo, mě tak baví, jak je tady každý na všechno expert a má pevné názory a jasná stanoviska. Zvláštní je, že jsou tyto postoje vždycky konzervativního, zapouzdřeného, zaprděného charakteru...

Jinak neexistuje žádný důvod, proč by měl policajt někomu 4 minuty klečet na krku (a po tom, co se stalo v Americe, je to tuplovaná hovadina). Má pouta, je zpacifikován, šup s ním do auta, tam nemůže udělat vůbec nic. Nebo co takový taser, který se na Západě běžně používá? Pistoli tady stejně nikdo (zaplaťpámbů) v podobných případech nevytáhne, a tohle by tedy bylo lepší řešení.

Ale ne, oni se vždycky najdou lidi, co tohle budou obhajovat (a další se samozřejmě přidají do smečky; člověk je tvor společenský a síla davu je velká). Malý návod: zkuste si na místě onoho člověka (a je mi jedno, jak agresivní nebo nafetovaný byl) představit třeba svoje dítě. Jak mu někdo dlouhé minuty klečí na krku. On by ten článek pak asi byl koncipován trochu jinak, že?

Mínusy sem!

Over and out.

3 38
možnosti
ES

Dobrá polovina našich vědců a umělců z 19. století pocházela z venkova, z malých poměrů, táta je spíš honil na pole než ke knize; a když už byli - jako nadaní "přebyteční" synové, pro které živnost neměla uplatnění - posláni na studia, živili se kondicemi. Čím to asi bude, že byli ochotni pracovat a povznést se? Že by tím, že věděli, že buď uspějí vlastními silami, nebo padnou na dno (= žádné sociální dávky)?

30 0
možnosti
JL

Sjetý člověk nemusí vůbec vědět, co dělá, je v jiné realitě - tenhle si chtěl asi odreagovat nějaký mindrák, hrál si na krále ulice a nepřežil to. Nicméně zahrál si aspoň před smrtí z jeho hlediska úžasnou roli borce, který se nikoho nebojí... Leč byla to je iluze, hloupá a zbytečná. Tak to tady chodí mezi lidmi.

12 0
možnosti
JL

Připomíná to řidiče, kteří se řítí jako blázni, aby se předvedli, přitom neumějí pořádně řídit a našijou to smrtonosně do stromu.

7 0
možnosti
PS

P82e40t17r 82S86k95á56c17e48l

21. 6. 2021 23:31

Uniforma vždy měla úctu a respekt, je potřeba jí (tedy policii aj.) navrátit. Jak? Snadno, ale to by muselo vedení státu chtít a ne řídit systémem: Rozděl a panuj. Fuj. Už aby byly volby a voliči se zdravým rozumem. Jinak se přeměny nedostaví.

1 1
možnosti
ZD

Je třeba... už aby byly... s takovou se nestane vůbec nic.

0 0
možnosti
AA

Kdysi se říkalo cikán, jenže to byl svět normální[>-]

23 0
možnosti
JB

J59i86ř45í 14B35á76r55t87ů

22. 6. 2021 10:27

Dnes je to rom, v překladu člověk a vy jste ne-rom, tedy ne-člověk, nebo taky gádžo, tedy vidlák. Hlavně když to není nic rasistického.

1 0
možnosti
PK

Za socialismu byla preferována pozitivní diskriminace v případě Romů, která měla zajistit diskriminovaným příslušníkům této menšiny stejnou příležitost k uplatnění, jakou mají příslušníci většinové populace.

Přínosy ale veškeré žádné, alespoň za sebe si je nepamatuji, spíše se tím budilo přesvědčení, že vše lze dostat bez práce, snahy atd.

Nevím jak je to dnes, ale asi existuje řada neziskovek podporující Romy, už to trvá dosti dlouho a mezi vysokoškolskými vzdělanými zaměstnanci jejich počet nestoupá....tak kde je chyba? Pokud budeme muset respektovat migrační kvoty i pro romské neziskovky peněz ubyde a přesunou se jinám...

11 0
možnosti
Foto

To, kde je chyba, je patrně zřejmé vám i mně. Bylo by velmi dobře, pokud to docvakne i těm neziskovkám a ty budou chtít SKUTEČNĚ pomoci. Zatím se chovají jako by byly spokojeny s docházejícími dotacemi a práce se jim zúžila na nářky nad "nespravedlností".

4 0
možnosti
PV

P49a38v75e34l 97V35é66b93r

21. 6. 2021 20:57

Lidem z Romea se nesnažte porozumět. Jim jde jenom o házení kalů a špíny na ne-cikány.

26 0
možnosti
Foto

Mám ten pocit též, ale usilovně se snažím přesvědčit sebe sama, že se určitě pletu ;-).

1 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 14,66
  • Průměrná čtenost 1650x
Jsem Jasoň i Drsoň. A už dávno vím, že vypouštěním tabákového dýmu do vody zlato nevzniká. Bohužel…..

Seznam rubrik