Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážení diskutující s opačným názorem.

Pokud je pravdivá informace z Mostu, pak to beru jako potvrzení mého názoru, že jmenovitě vyjmout Adventní a vánoční trhy byla prostě BLBINA. Protože zakázat tyto trhy, a současně nechat běžet trhy "farmářské", to je skutečný majstrštyk. To je absolutní potvrzení mých výhrad vůči ne-logice vládního nařízení.

Viz: Místo vládou ve čtvrtek zakázaných adventních trhů uspořádá město Most na 1. náměstí Zimní farmářské trhy.

Zdroj: https://www.idnes.cz/usti/zpravy/most-vanocni-farmarske-trhy-vlada-narizeni-pararega-radnice.A211126_155948_usti-zpravy_grr

0 0
možnosti
Foto

Já tomu rozumím. V klasických obchodech se prodává zboží, které potřebuje každý člověk proto, aby přežil. Bez trdelníku a svařáku z Vánočního trhu se ale přežít dá. To zaprvé. Zadruhé - vláda chce lidi odradit od větší mobility, protože situace v nemocnicích je zoufalá. Může mi být stokrát líto stánkařů, majitelů diskoték atd., ale dvěstěkrát je mi líto umírajících lidí na JIP a těch, co se o ně musejí starat...

1 1
možnosti
Foto

Bez divadla přežijete.

Bez návštěvy sportovního utkání přežijete.

Tuplem přežijete bez návštěvy Veletrhu karavanů (Praha, tento víkend).

Ne, nemohu prostě souhlasit s tím, že adventní trhy byly vyjmuty a speciálně pro ně byl vysloven zákaz.

Já nejsem ten, kdo popírá virouse, nemám pochyby o těžké situaci v nemocnicích. Věřím těm zprávám.

2 0
možnosti
Foto

Už jsme překonali Rakousko a teď ještě slovenské bratry a budeme konečně zase první na světě. Čím to bude? Vrozeným pohrdáním předpisů, příkazů a pokynů. Kdybychom byli rozumní a na vánočních trzích nosili roušky, udržovali rozestupy a nechechtali se, neřvali na sebe a nezpívali, bylo by to jinak.

1 0
možnosti
Foto

Rušit akce pořádané pod širým nebem je imbecilita par excelance. Viry se tam sice šíří, ale v daleko menších koncentracích, než třeba v supermarketech. Řekl bych klidně, že v koncentracích, které jsou dokonce žádoucí k cepování naší imunity.

2 0
možnosti
Foto

Kdyby to bylo jen to. Vrátilo se i testování na pracoviště. S tím bych takový problém neměl, kdyby...Kdyby mě negativní test neopravňoval pouze k tomu jít do práce, ale kdyby mě otevřel dveře do služeb, jenže neotevře. Zatím co pracovat můžu až do roztrhání těla, k holiči, do sauny, nebo na pivo už ne. Má to logiku? Alespoň já ji tam nevidím.

2 0
možnosti
TB

Naopak, je to logický krok. Třeba na staromaku - tisíce lidí, hlava na hlavě, nikdo s respirátorem.... když jdete do nákupního centra, tak musíte mít respirátor, počet zákazníků je navíc omezen....

5 0
možnosti
Foto

P62e36t62r 76B17u35r72i30a88n

25. 11. 2021 22:56

Přečtu článek, vlezu do diskuze, že napíší přesně to samé, a už nemusím. A to píšu i tehdy, že naši organizaci vznikne dalším zrušením vánočních trhů další nemalá finanční ztráta.

3 0
možnosti
LH

Na vánočních trzích na rozdíl od restaurací nikdo nic nezkontroluje..... je to tak

0 0
možnosti
Foto

Bohužel, váš argument je zcala mylný. V divadle či kině si po zhasnutí prakticky každý návštěvních roušku dá pod bradu. Tam má stejný význam, jako v přihrádce auta na parkovišti, kde mohla zůstat. U obchodů se nekontroluje nic. Prostě ty trhy sehrály nepochopitelně roli obětního beránka, jehož podříznutí nepřinese společnosti žádné kladné body.

2 0
možnosti
JZ

J51a94n 59Z15i23e33g15l96e50r

25. 11. 2021 20:11

Zákaz adventních trhů mě také mrzí. :-(

0 0
možnosti
Foto

Mně je opravdu hodně líto těch firem a jednotlivců, které takovou akci měsíce chystají. Chápu, že situace není snadná. Mám velkou úctu k personálu nemocnic, kde mají frmol. Ale pokud je situace opravdu kritická, je omezení, jakkoliv nepříjemné a nepopulární, asi opodstatněné.

Nedokáži ale porozumět tomu, že byl vlastně vytvořen jakýsi "LEX ADVETNÍ TRHY", který bez logiky a souvislosti postihuje jeden vybraný segment.

Děkuji za přečtení a reakci vám i ostatním, i těm, se kterými máme odlišný pohled na věc.

2 0
možnosti

Nechápu tu argumentaci super a hypermarkety. Tam už je hodně dlouho možný přístup jen s respirátorem a kromě toho všichni vědí, že bez nákupu potravin se nikdo neobejde. Vánoční trhy to prostě odnesly proto, že to není kategorie shromažďování lidí, která by byla nějak zásadně nutná. Nikdo se zkrátka nepotento, když si letos nedá svařák na náměstí, nebo když jeho dětičky nebudou nadšeně jásat u rozsvěcení vánočního stromu.:-)

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím s vámi v tom, že nechápete :-/, nebo nečtete pozorně.

Výslovně zmiňuji problémy, které to působí pořadatelům a prodejcům. Právě tak by se nikdo nepotento, kdyby byla zavřená divadla např.. Takže vyjadřuji oprávněně svůj údiv nad nelogičností, s níž byla jmenovitě zakázána jedna jediná atrakce z mnoha. Ta sama o sobě už nic nezachrání, ani nezhorší.

0 0
možnosti
Foto

V87o24j53t70ě45c12h 14V91l67k

25. 11. 2021 19:34

Taky nechápu, proč vláda omezuje hospody a vánoční trhy, kam už podle vlády největší šiřitelé nemoci, tj. neočkovaní, stejně nemají přístup. Tato místa by naopak podle dosavadního vládního přístupu měla být s nízkým rizikem nakažení.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/hlavni-hygienicka-pavla-svrcinova-opatrni-vanocni-trhy-testovani.A211117_160439_domaci_vank

2 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 21,30
  • Průměrná čtenost 1650x
Jsem Jasoň i Drsoň. A už dávno vím, že vypouštěním tabákového dýmu do vody zlato nevzniká. Bohužel…..

Seznam rubrik